Glowsticking

Glowsticking on tanssimuoto, jossa käytetään apuna valotikkuja, led-tuotteita ja muita näihin verrattavia hohtotuotteita. Glowstickingin juuret ovat elektronisen musiikin skenessä; alussa se esiintyi bileissä muun tanssimisen ohessa, mutta saavuttaessaan suosiota se on eriytynyt hieman rave- ja electronica-skeneistä.

Glowstickingissä on tarkoitus saada aikaan näyttävä valoshow käyttäen apuna erilaisia hohtotuotteita. Käsite glowsticking on ylätermi kahdelle eri suuntaukselle, glowstringingille ja freehandille. Glowstringingissä käytetään nimensä mukaisesti apuna muun muassa erilaisia naruja, kun taasen freehandissa hohtotuotteita pidetään kädessä ja apuvälineiden käyttöä pyritään välttämään.

Glowsticking on hyvin halpa harrastus aloittaa: ei tarvita kuin muutama valotikku ja glowstringingin tapauksessa vähän narua, esimerkiksi kengännauhat. Taitojen edistyessä mukaan on helppo lisätä mukaan vähän musiikkia sekä muita elementtejä. Erilaisilla led-valoilla glowstickingistä saa hyvin näyttävän näköistä: led-valon vilkkumisnopeudella voi säätää, miltä liike näyttää ulkopuoliselta. Esimerkiksi nopealla syklillä vilkkuva valo tekee eräänlaisia pisteitä ilmaan, kun taas pidempään päällä oleva led-valo tekee ilmaan viivaa ja väliin aina pienen katkon. Parhaiten erilaisten valotikkujen ja ledien sopivuuden selvittää itse kokeilemalla.

Lisätietoa glowstickingistä löytää Glowsticking.com-sivustolta, joka on aiheeseen keskittynyt harrastelijasivusto. Sivustolta löytyy muun muassa kaiken kattavat ohjeet glowstickingin aloittamiseen, erilaisia tutoriaaleja, videoita, kuvia sekä aktiiviset keskustelupalstat. Lisäksi englanninkielisen Wikipedian artikkelista lötyy lisätietoa aiheesta.

Glowstringing

Glowstringingissä käytetään naruja tanssimisen apuna. Ylläoleva video näyttää varsin hyvin, mistä glowstringingissä - ja glowstickingissä - oikein on kyse. Varsinkin glowstringing avulla voidaan tehdä hyvin näyttäviä muuveja ja se koko hommassa itse asiassa onkin jujuna. Glowstringing vaatii aika paljon tilaa, joten sitä ei yleensä näe klubeilla tai reiveissä.

Glowstringingissä voidaan tehdä hyvinkin näyttäviä liikkeitä, sillä narut antavat hyvin paljon liikkumatilaa ja mahdollistavat monimutkaisetkin liikkeet. Youtubesta lötyy paljon opetusvideoita liittyen varsinkin glowstringingiin, joka on freehandia näyttävämpi tanssimismuoto.

Freehand

Freehandingissa ei käytetä naruja apuvälineinä vaan tanssimisliikkeet tehdään pitäen valotikut koko ajan käsissä. Freehanding ei mahdollista yhtä monimutkaisia ja näyttäviä liikkeitä kuin glowstringing, mutta kuten yllä oleva video osoittaa, freehand glowstickingkin on ihan tarpeeksi näyttävää. Freehandia näkee sekä klubeilla että reiveissä, sillä se ei vaadi yhtä paljon tilaa kuin glowstringing.