Lasten hohtosynttärit ja yhdeksän muuta ideaa lastenjuhliin

Etsitkö ideoita lastenjuhliin? Haluatko ehdottomasti helpot lastenjuhlat, mutta perinteiset teemat on koluttu läpi ja haluaisit kokeilla jotain uutta ja erilaista? Lastenjuhlien suunnittelussa on huomioitava monta asiaa, kuten koristeet, ohjelma ja tarjottavat. Hohtosynttärit, aarteenetsintä UV-twistillä ja jääpalapeli– kokosimme yhteen kymmenen ideaa helpottamaan lastenjuhlien järjestämistä!

Ideoita lastenjuhliin

Artikkelissa vinkatut tuotteet on valittu mukaan lapsiystävällisyys mielessä pitäen. Osa valotikuista ei sovi aivan perheen pienimmille, mutta led-tuotteita ja valotikkuja pystyy käyttämään lastenjuhlissakin turvallisesti aikuisen valvonnassa.

Hohtosynttärit – taatusti ainutlaatuiset lastenjuhlat

Lasten maailma on täynnä taikaa, eikä mikään ole parempi ihmetyksen aihe, kuin mystisesti hohtavat asiat. Hohtosynttärit ovatkin taatusti erilainen ja ikimuistonen tapa juhlia päivänsankaria. Yksinkertaisimmillaan saat luotua hohtosynttärit varustautumalla kasalla valotikkuja, mutta suosittelemme panostamaan myös liittimiin, joilla saat tehtyä valotikuista rannerenkaita, kaulakoruja, pupunkorvia tai vaikkapa kruunuja. Voit myös valita valotikkupaketin, jossa on valmiiksi mukana liittimiä rannerenkaiden tekemiseen.

Valmis bilepaketti on helppo valinta, sillä se on kattava kokonaisuus valotikkuja ja niihin sopivia liittimiä. Voit valita eri kokoisista bilepaketeista juuri omiin juhliisi sopivan määrän hohtoa. Valotikut sopivat sellaisenaan myös piristämään kattausta tai koristamaan juhlapaikkaa.

Lastenjuhliin kuuluvat luonnollisena osana erilaiset pelit ja leikit. Suosittu ohjelmanumero lastenjuhlissa on esimerkiksi onginta. Tuo juhliin hieman lisäjännitystä järjestämällä perinteisen onginnan sijaan hohto-onginta. Koristele piiloutumiskangas näkymättömällä musteella hohtavaksi merenalaiseksi maailmaksi. Kangas näyttää päivänvalossa tavalliselta lakanalta, mutta kun sammutat valot ja osoitat kangasta UV-lampulla, avautuu lapsille ihmeteltäväksi aivan uusi ulottuvuus. Koristele ongintavapa hohtavalla UV-teipillä viimeistelläksesi hohto-ongintaelämyksen.

Hulluttele bilepaketilla

Yksi lastenjuhlien hauskoista ideoista on hankkia iso bilepaketti, joka sisältää ison määrän valotikkuja ja liittimiä. Anna lapsille vapaat kädet päästää mielikuvitus valloilleen ja luoda valotikuista ihmeellisiä luomuksia. Voitte kokeilla, kuinka pitkän valotikkumadon saatte rakennettua tai tehdä kaikille vieraille pupunkorvat tai silmälasit valotikuista.

Valotikut sopivat erityisen hyvin syksyn ja talven pimeän ajan synttäreille, sillä ne ovat parhaimmillaan pimeässä. Hämärä huone ja hohtavat valotikut ovat omiaan luomaan ikimuistoisen jännittävät lastenjuhlat. Vedä siis verhot kiinni ja anna lasten päästää luovuus valloilleen!

Hohtava juhlalook ja sydändisko – pikkuprinsessan unelmajuhlat

Miltä kuulostaisi disko, jossa seiniä värittävät valkoiset ja pinkit sydänkuviot? Tämä idea on erityisesti perheen pikkuprinsessojen mieleen! E27-kantaan sopiva bilelamppu on helppo asentaa: ruuvaa edellinen lamppu irti ja bilevalo sen tilalle. Ota tanssilattialle mukaan kasa valotikkuja, ja koristele tarjottavat palmuvarjoilla.

Järjestä juhlien alussa kaunistautumishetki, jossa laitatte yhdessä vieraiden ja päivänsankarin hohtavaan juhlakuntoon. Voit valmistaa vieraille valotikuista ja liittimistä vaikkapa ranne- ja kaulakoruja. Näin saat valmistautumisesta oman ohjelmanumeronsa, joka luo samalla jännittävää odotusta loppujuhliin.

Prinsessajuhliin sopii tietysti loistavasti glitterkakku: nappaa tästä resepti syötävään glitteriin! Voit myös hankkia valmista syötävää glitteriä, kimaltavia nonparelleja tai syötäviä timantteja. Hyvin yksinkertaisetkin tarjottavat saavat ihastuttavaa loistetta kimaltavista koristeista.

Saippuakuplabileet – kulmakunnan kuplivimmat juhlat

Saippuakuplat ovat erityisesti pienemmän juhlaväen mieleen, ja viihdyttävät heitä pitkään. Voit järjestää ohjelmaksi vaikkapa saippuakuplaradan, jossa vieraiden tulee mahdollisimman hyvin väistellä saippuakuplakoneesta tulevia kuplia. Isommille lapsille voi järjestää radalle haasteeksi erilaisia tehtäviä, kuten yhdellä jalalla pomppiminen tai kyykkyhypyt.

Saippuakuplapyssy on varma menestys: vilkkuvilla ledeillä varustettu pyssy ampuu saippuakuplia sarjana. Saippuakuplateema sopii erityisen hyvin kesän ulkojuhliin, jossa lapset pääsevät vapaasti juoksentelemaan kuplien perässä. Kuumalla kesäsäällä voit yhdistää kuplajuhliin myös uima-altaan, johon teet kylpyvaahdosta kuplia ja järjestät lapsille hauskat vaahtobileet.

Jos haluat saippuakuplabileisiin hieman extrataikaa, panosta UV-valossa hohtavaan saippuakuplanesteeseen. Tällöin vaaditaan toki hämärämmät olosuhteet, jotta kuplien hohto näkyy kunnolla. Muista hankkia toimiva UV-valo, jotta kuplat pääsevät näyttämään täyden hohtonsa!

Aarteenetsintä UV-twistillä – jännitystä juhlaohjelmaan

Aarteenetsintä on lastenjuhlien klassinen ohjelmanumero, joka on mahdollista järjestää eri tavoin juhlavieraiden ja päivänsankarin iästä riippuen. Hieman vanhemmille lapsille suosittelemme UV-aarteenetsintää, joka on taatusti ainutlaatuinen kokemus koko porukalle. Tämä vaatii hieman ennakkojärjestelyjä, mutta on taatusti sen arvoista! Myös aikuisvieraat voivat innostua osallistumaan tähän aarteenetsintään.

Varustaudu ohjelmanumeroon näkymättömällä musteella ja UV-valoilla. Suunnittele juhlapaikalle reitti, jonka lopussa on valitsemasi aarre. Tee sen jälkeen kartta ja merkkaa vihjeitä juhlapaikalle näkymättömällä musteella kartan mukaan. Halutessasi voit tehdä myös kartan näkymättömällä musteella, jos haluat hieman lisäjännitystä etsintään.

Näkymätön muste ei näy päivänvalossa, mutta UV-valoavaimenperällä osoittaessa vihjeet paljastuvat ja aarre löytyy. Aarteeksi sopii esimerkiksi paketti valotikkuja, jolloin aarteen löydyttyä alkavat uudet huvit valotikkuja ihmetellessä.

Näyttävyyttä tarjoilupöytään – hienosti hohtavat tarjoilut

Lastenjuhlien tarjoilu voi olla hyvinkin yksinkertainen, sillä usein lapsille uppoavat parhaiten tutut ja perinteiset herkut. Lastenjuhlien kattaus voi kuitenkin olla kaikkea muuta kuin tylsä! Viimeistele janojuomat värikkäillä pilleillä.

Usein lastenjuhlissa tarjotaan paljon sokeriherkkuja, jotka voivat aiheuttaa villiintyneen lapsilauman lisäksi myös huonoa oloa. Varaa pöytään siis sokerin lisäksi suolaista tarjottavaa. Hyvä vaihtoehto ovat esimerkiksi cocktailtikkuherkut, joihin voit pujottaa makusi mukaan esimerkiksi viinirypäleitä, kirsikkatomaatteja, juustopaloja tai kurkkua. Miekan muotoiset cocktailtikut ovat mainio vaihtoehto perinteisen tylsille tikuille. On olemassa myös paljon muita terveellisiä herkkuja lastenjuhliin.

Valotikuilla saat luotua hohtavaa väriä läpi tarjoilupöydän. Voit sirotella yksittäisiä valotikkuja pitkin pöytää tai reunustaa esimerkiksi kakun valotikuilla hyödyntämällä liittimiä – vain mielikuvitus on rajana!

Jääpalapeli – jännitystä juhlahumuun

Mikään ei estä keksimästä juhliin aivan uusiakin leikkejä ja pelejä. Voit järjestää ohjelmanumeroksi esimerkiksi jääpalapelin, jossa vieraiden on kuljetettava jääpaloja suussaan olevassa lusikassa aloituspaikasta määrättyyn astiaan. Peliä voidaan pelata joko yksittäin tai joukkueina.

Seuraa hohtajaa eli hohtavaa johtajaa

Seuraa johtajaa on tuttu klassikkoleikki, mutta mitä jos tekisit siitä juhliin hieman hohtavamman version? Pelin säännöt ovat samat, kuin perinteisessä pelissä, eli osallistujista valitaan yksi johtaja, joka on jonon ensimmäisenä. Johtaja kulkee ympäri juhlapaikkaa, muiden kulkiessa tiukasti perässä matkien johtajaa kaikessa, mitä tämä tekee. Johtaja voi esimerkiksi temppuilla käsillään, pomppia tai tanssia.

Seuraa hohtajaa -pelissä johtajalla on valotikuista tehdyt pimeässä hohtavat pupunkorvat tai silmälasit eli jokin asuste, joka erottaa hänet selkeästi muista juhlijoista. Kun on aika vaihtaa hohtajaa, valitsee johtaja seuraajansa ja luovuttaa tälle hohtavat asusteensa. Helppoa ja hauskaa ohjelmaa, jossa kaikki pysyvät mukana!

Minidisco – lasten omat tanssijuhlat

Tanssi on monen lapsen suosikkijuttu: hyvä lastenmusiikki soimaan ja joraus voi alkaa! Lasten disco on helppo järjestää pieneenkin tilaan. Panosta discopalloon, sillä mikään ei luo lapsille tanssitunnelmaa paremmin kuin vilkkuvat ja pyörivät valot.

Musiikin ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, kunhan siinä on menevä biitti. Toki teet pikkuvieraisiin lähtemättömän vaikutuksen valitsemalla heidän maailmansa sen hetken muotibiisit. Tanssilattian tähdille voi tehdä koruja pimeässä hohtavista valotikuista tai luoda lisätunnelmaa hauskoilla vilkkuvilla asusteilla.

Piristä perinteiset synttärit

Mikäli haluat pitäytyä hyvin perinteisissä juhlissa, mutta kaipaat niihin hieman jotain pientä extraa, löytyy siihenkin monta mainiota vaihtoehtoa. Yksi ehdoton juhliin kuuluva asia ovat ilmapallot. Piristä perinteisiä juhlia panostamalla pimeässä hohtaviin led-ilmapalloihin.

Joskus on mukava luoda tunnelmaa kynttilöillä, mutta ympäri kotia juokseva lapsilauma mietityttää. Led-tuikku on varma valinta, jotta et joudu murehtimaan turvallisuudesta, mutta saat luotua mukavaa juhlatunnelmaa.

Usein lastenjuhlissa käy niin, että meno äityy välillä turhan villiksi tai lapsikatras on saatava esimerkiksi kakun leikkauksen ajaksi kerralla samaan paikkaan. Tee heti juhlien alussa pelisäännöt selviksi ja pidä mukana pilli: kun puhallat pilliin, tietävät lapset, että nyt tapahtuu ja osaavat suunnata oikeaan paikkaan.

Lisää ideoita lastenjuhliin

Lastenjuhlissa on lupa olla luova! Keräsimme tähän muutamia ideoita lastenjuhlien järjestämiseen, mutta vain taivas on rajan sille, kuinka hohtavia tuotteita voi juhlissa hyödyntää. Monet perinteiset ohjelmanumerot, leikit ja pelit saavat aivan uuden ulottuvuuden, kun lisäät niihin hohtavia elementtejä. Joskus pelkät valotikut riittävät ihastuttamaan juhlijoita pitkään.

Usein lasten juhlatarvikkeet ovat sellaisia, että niitä joutuu juoksemaan etsimässä useasta kaupasta ja haalimaan kasaan pitkään ennen juhlia. Jos järjestelyt jäävät viime hetkeen, aiheuttavat ne vanhemmille aivan liikaa harmaita hiuksia. Verkkokaupastamme saat samasta paikasta kaikki hohtaviin lastenjuhliin tarvittavat tarvikkeet nopealla kotiinkuljetuksella.

Kokeile siis ehdotuksiamme tai anna oman mielikuvituksen lentää – takaamme, että hohtavilla tuotteilla saat luotua unohtumattomat lastenjuhlat! Mikäli mielessä on juhlat aikuisempaan makuun, kurkkaa myös vinkkimme aikuisten synttäreille.