Mistä glowstickejä?

Mitä valotikut ovat?

Oletko joskus nähnyt laivalla, yökerhossa tai lasten juhlissa hohtavia tikkuja? Olet törmännyt valotikkuihin, joita Valotikut.fi myy Suomen halvimmilla hinnoilla. Takuuvarmasti.

Valotikut (myös hohtotikut, hehkutikut ja glowstickit)perustuvat kemialliseen hohtoon. Valo syntyy, kun valotikun sisällä olevat kemialliset aineet reagoivat keskenään ja synnyttävät kemiluminenssin. Kerromme valotikkujen toiminnasta enemmän infosivuillamme.

Valotikut ovat kustannustehokas ja myös tehokas vaihtoehto esimerkiksi led-valoille. Valotikut eivät tarvitse toimiakseen sähköä ja isoimmat mallit toimivat myös pakkasessa.

Mistä valotikkuja sitten voi ostaa?

Valotikkuja myydään useissa marketeissa, mutta esimerkiksi omat nettihintamme peittoavat helposti markettihinnat. Esimerkiksi Prisman valotikut maksavat myymiämme enemmän - vaikka myymämme valotikut ovat laadultaan parempia. Tässä tapauksessa laadukkuus tarkoittaa pidempää hohtoaikaa ja valotehon voimakkuutta - juuri niitä ominaisuuksia, mitä hyvältä valotikulta voikin odottaa.

Oheisessa kuvassa näkyvä 6" biletikku on yksi suosituimpia valotikkumalleja. Olemme omissa testeissämme huomanneet, että tämän mallin valotikkujen välillä on isoja eroja hohtoajoissa ja kestävyydessä eri valmistajien välillä. Vaikka myymämme valotikut eivät ole ns. "industrial"-mallia, ne ovat kyllä hintansa arvoisia joka sentin edestä. Valotikkujen hohto kestää tällä mallilla reilut 12 tuntiakin väristä riippuen.

Valotikkuja netistä?

Valotikkujen kestoikä on mallista riippuen 1-3 vuotta. Hohdon voimakkuus heikkenee hieman valotikun iän myötä, joten parhaimmillaan valotikku on juuri kun se on maahantuotu. Varastomme kiertonopeus on todella hyvä, joten myymämme valotikut näin ollen myös kestävät perus markettitikkuja pidempään. Marketissa myytävät valotikut ovat saattaneet lojua varastossa muutamiakin vuosia, joten hohtoteho ei ole enää millään samaa luokkaa kuin uudemmalla valotikulla.

Valotikut luovat juhlatunnelmaa kaikkiin bileisiin! Lue tästä vinkit, kuinka voit hyödyntää niitä esimerkiksi kesäjuhlissa tai vuosisadan Venetsialaisissa.